miercuri, 18 august 2010

IUBIŢI-VĂ ŢARA (IV)

Din câteva mii de fotografii pe care le-am făcut de curând în ţinutul Neamţului şi în cel al Sucevei, am ales câteva.Fără vreun criteriu deosebit şi poate nu cele mai bune.Oricum, am vrut să arăt doar o picătură din ce înseamnă ţara moşilor şi strămoşilor noştri. Vedeţi Mausoleul de la Mărăşeşti, cu oasele a mii de oştaşi români şi opriţi-vă la mormântul copilului erou Măriuca Zaharia şi la sarcofagul generalului Eremia Grigorescu. Apoi, poposiţi la cetăţile Sucevei şi Neamţului, între zidurile cărora s-a scris atâta istorie românească.Vedeţi mănăstiri după mănăstiri; am aşezat aici doar ceva din Agapia, Văratic,Humor, Voroneţ şi Râşca.Având cultul marilor noştri literaţi, vă invit să vedeţi casa Vlahuţă de la Agapia, casa Sadoveanu de la Vovidenia Neamţului, casa Labiş de la Mălini, casa Hogaş de la Piatra-Neamţ şi casa marelui nostru povestitor, Ion Creangă, de la Humuleşti.IUBIŢI-VĂ ŢARA!

3 comentarii:

 1. buna ziua!unde gasesc si eu cartile dumneavoastra?

  RăspundețiȘtergere
 2. Buna seara! Nu mai am timp deloc, astfel incat nu pot actualiza blogul, acesta fiind motivul intarzierii raspunsului. Mai sus am postat doar vreo cateva carti, cu totul fiind vreo 15 titluri la care sunt autor sau coautor. Multumesc mult pentru interesul dumneavoastra, insa trebuie sa va dezamagesc, deoarece fie unele titluri sunt epuizate deja la edituri, fie cateva se gasesc la institutia in favoarea careia am renuntat la drepturile financiare, socotind ca fac inca un bine culturii. Cred ca la Episcopia Sloboziei si Calarasilor se mai pot gasi volumele Istoria Manastirii Balaciu,Inscriptii din judetul Ialomita si Manastirea Sfintii Voievozi. Cred ca se mai poate gasi si volumul Căpitanii lui Mihai Viteazul, aparut in decembrie 2011 la o editura din Bucuresti. Eventual puteti comunica un mail ceva, poate reusesc sa mai obtin un volum sau altul.
  Cu respect,

  RăspundețiȘtergere
 3. Foarte frumoase atat pozele cat si locurile unde au fost facute , Va respect si va admir! Sunteti un om de nota 100 si orice profesor ar trebui sa va urmeze exemplul !

  RăspundețiȘtergere